10 bouwtips

Wil je een huis bouwen? Super goed! Als je erover nadenkt of op het punt staat een eigen huis te bouwen, is voor veel mensen de droom uitgekomen. Maar waar te beginnen? Waar moet je aan denken? En wat houdt dit allemaal in? Woning van Nu geeft je graag 10 tips zodat jij probleemloos aan je droomhuisavontuur kunt beginnen!

Het bouwen van een woning is een intensief proces met veel belangrijke keuzes. Een onafhankelijke bouwcoach kan u door het proces begeleiden. De bouwauto’s van Woning van Nu maken nieuwbouw eenvoudig, overzichtelijk en transparant. Wij benaderen uw droomhuis tot in de puntjes en binnen budget. Home van Nu maakt het voor iedereen mogelijk om een ​​nieuwe te bouwen. Uw woonwensen staan ​​bij ons centraal. Lees hier meer over een bouwcoach.

1. Neem de tijd

 Je eigen huis bouwen doe je maar één keer. Daarom is het belangrijk dat je hier tijd voor vrijmaakt. De bouw brengt veel keuzes met zich mee. Hoe meer keuzes er zijn, hoe moeilijker de keuze wordt, en zonder enige voorbereiding kan het ineens heel overweldigend worden.

2. Raak geïnspireerd

 Nu je erover denkt om een ​​eigen huis te bouwen, is het handig om huizen te onderzoeken die je leuk vindt. Kijk goed naar de huizen waarin je je bevindt en houd in gedachten wat je leuk vindt. Wat is de indeling van de woning en zijn de ruimtes groot genoeg? Natuurlijk kun je ook inspiratie opdoen via internet. Op social media zoals Pinterest staan ​​veel mooie foto’s van het huis.

3. Vraag advies en advies

 Vraag advies en advies aan iedereen die een bouwavontuur heeft volbracht of is zoals jij. De opgedane kennis en ervaring kan je helpen om de keuzes die je nog moet maken aan te vullen en voor te bereiden.

4. Denk na over uw droomhuis

 Houd bij het ontwerpen van uw droomhuis rekening met de huidige en toekomstige fase van uw leven. En vraag jezelf af wat de functie is van de verschillende kamers en het hele huis. Vind je het bijvoorbeeld leuk om samen met anderen te koken? Zorg dan voor voldoende ruimte (tafelblad) of een ruime woonkeuken. Of kies je liever voor een ruime badkamer met ligbad. Wees niet bang om naar de mening van anderen te luisteren, maar plaats deze in je eigen perspectief. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, laat je dan niet overhalen door twijfels.

5. Maak je woondromen waar

Maak je woondromen waar door ze op te schrijven. Schrijf alles op papier, liefst op dezelfde plek, in een notitieboekje of op je smartphone.

6. Bepaal uw budget

 Het is geen geheim dat het ontwerpen en bouwen van het huis van uw dromen niet goedkoop is. Daarom is het belangrijk om te weten wat je budget is. Krijg informatie en advies over hypotheken. Het is ook belangrijk om een ​​realistisch budget te maken, zoals in een Excel-werkblad. Vergeet niet rekening te houden met minder voor de hand liggende factoren zoals aansluitkosten, notariskosten, eventuele dubbele kosten en een onvoorziene gebeurtenis.

7. Grond kopen om een huis te bouwen

 Bij het kopen van bouwgrond gebeurt er veel, want het is tijd om te beginnen met het bouwen van je nieuwe huis. Blijf dus goed op de hoogte door een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen, de gemeente te vragen naar bouwvoorschriften en te kijken of de infrastructuur (wegen, winkels, spoorlijnen) in de toekomst verandert of niet. Kijk ook hoe de zon overdag boven de kavel opkomt en laat u deskundig adviseren of de prijsverhouding klopt. U moet een professional bellen bij het kiezen van kavels. Het is van groot belang dat al uw woonwensen vervuld kunnen worden op het perceel dat u kiest.

8. Geef niet toe aan slechte dingen

 Degenen die vastbesloten zijn om de zaak alleen aan te pakken, moeten hun eigen talenten onderzoeken. De kosten van eventuele reparatiewerkzaamheden kunnen duurder zijn dan de aannemer die het werk doet. Als je eigen vindingrijkheid niet genoeg is, kun je compromissen sluiten. U kunt geld besparen door tijdelijk goedkopere gordijnen op te hangen, bestaande meubels te verplaatsen of zelf te schilderen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van uw woning.

9. Kies de juiste aannemer voor u

 Een huis bouwen is een grote onderneming, er komt veel bij kijken. Neem dus rustig de tijd om een ​​ondernemer te vinden die bij je past en die jij de uitdaging aan wilt gaan.

10. Genieten

 Bouwen is nog steeds een avontuur, maar laat stress je niet beter maken. Geniet van het proces!